Lessen Fysiofit

Lessen

Wij bieden u verschillende faciliteiten om te sporten of juist te ontspannen. U kunt onder andere meedoen aan onze groepslessen:

Step&shape

Deze groepsles is gebaseerd op: 20 min. Step :Leer en combineer de basis passen van steps. Je traint lichaam en brein (use it or lose it!).10 min. Power Step: Geen moeilijke pasjes, maar simpele bewegingen op een iets hoger tempo. 20 min. Power Shape: Eenvoudige kracht oefeningen waarbij alle spiergroepen aan bod komen. 5 min Cooling Down. Duur: 55 min.

Steps

De aerobicsteples is een 60 minuten durende aerobic work out op een step. Deelnemers voeren choreografische bewegingen uit om cardiovasculaire conditie en coördinatie te verbeteren. Duur: 60 min.

Bodypump

Een uitdagende vorm van krachttraining! Fitness in groepsverband. Met halters train je alle spiergroepen en ook nog je uithoudingsvermogen. Een uitgebalanceerde training voor de juiste lichaamshouding met als resultaat sterke, strakke spieren. Duur: 60 min.

Bodybalance

Een Body & Mind les waarbij gebruik wordt gemaakt van Yoga en Tai Chi. Een echte holistische les die geest en lichaam in balans brengt. Duur: 60 min.

yogaYoga

Yoga is meer dan puur een lichamelijke activiteit. Je richt je aandacht naar binnen. Met oefenen en discipline breng je evenwicht tussen lichaam en geest. De yogahoudingen(asana’s) hebben effect op het hele lichaam en de adem ondersteunt elke beweging en houding. Ademoefeningen (pranayama’s),concentratie en meditatie geven meer rust, bewustwording, vertrouwen en energie. Duur: 75 minuten.

Pilates logoPilates

Core stability, body & mind, spieroefeningen, lenigheid en evenwicht zijn de sleutelwoorden. Een eenvoudige maar toch intensieve en doeltreffende training voor elke leeftijd en zowel voor beginners als gevorderde sporters. Duur: 60 min.

Zumba logoZumba

Een les gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansstijlen. De dansen zijn gemakkelijk te volgen omdat het een vereenvoudiging is van verschillende Latin Dance varianten. Duur: 60 min.

Stretch & Relax

Een kort programma, waarin je in 30 minuten werkt aan: de toename van flexibiliteit, het volledig ontspannen van je lichaam en het versterken van mentale kracht door middel van ondersteunende affirmaties.

YinYogaYin Yoga

Een yin/yang les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Een les waarin je fysiek uitgedaagd wordt en tot rust komt. Het yin gedeelte focust zich op zittende en liggende houdingen, die langer vast gehouden worden. Het yang gedeelte is actiever, waarin de flow van de ene asana (houding) in de ander ervaren wordt dmv ademhaling. Tijd en ademhaling bieden je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en te verleggen. Duur: 60 min.

Spinning logoSpinning

Een fietstraining op muziek in groepsverband (indoor cycling). Doordat iedereen een eigen weerstandsknop op de fiets bedient, is deze les voor beginners en gevorderden toegankelijk. Duur: 50 min.