Bewegen op Recept Loopband

Bewegen op recept

Fysieke beperkingen? Toch meer bewegen?

Speciaal voor mensen met chronische beperkingen geeft FysioFit Ouderkerk als fitnesscentrum nu de mogelijkheid om verantwoord te bewegen: Bewegen op Recept!

Voor wie?

De activiteiten staan open voor iedereen die op verwijzing van een huisarts en/of specialist een beweegadvies heeft gekregen. U kunt hierbij denken aan diabetes, COPD/astma, arthrose, fybromyalgie, reumatische arthritis, chronische lage rugklachten en hartfalen. Ook als u klachten heeft van overgewicht bent u bij ons aan het juiste adres.

Programma

Onder supervisie van een fysiotherapeut krijgt u inzicht in het verantwoord bewegen. U leert over uw mogelijkheden en beperkingen. De introductie wordt door een fysiotherapeut begeleid, waardoor er een helder beeld ontstaat over de activiteiten die voor u passend zijn.
De bewegingsactiviteiten zijn bijvoorbeeld fitness met cardiotraining (crosstraining, roeien, fietsen, wandelen) en spierversterkende oefeningen.

Diabetici

Voor diabetici is er een uitgebreider programma beschikbaar. U krijgt naast het reguliere fitnessprogramma tevens twee uur per week begeleiding, waarbij u in groepsverband aan diverse activiteiten deelneemt.
Samenwerking met een diabetes verpleegkundige en diëtiste zijn mogelijk, waardoor er een goede afstemming van activiteiten wordt bereikt.

Deelname

Het programma kan door iedereen met een verwijzing van een arts worden gevolgd. Het maximum aantal deelnemers is 50 personen, dit voor de duur van een half jaar. Aan het eind van de deelgenomen periode kijken we gezamelijk (arts, fysiotherapeut en deelnemer/deelneemster) naar de behaalde resultaten.

Kosten

Er geldt voor deze activiteiten een forse korting op de gebruikelijke fitnesstarieven. U kunt onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten voor 29,75 euro per maand.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden dan kunt u bij ons aan de balie een folder ontvangen. Deze kunt u, voorzien van een stempel van uw huisarts, inleveren bij FysioFit Ouderkerk. Dan kunnen wij meteen uw intakegesprek inplannen en eventueel uw vragen beantwoorden.
Mocht u verdere informatie willen, dan kunt u ons bereiken op tel. 0180-683777. U kunt uw vraag ook stellen via ons contactformulier.